Συστημική Αναπαράσταση

Συστημική Αναπαράσταση

Εάν θέλετε μεγαλύτερη ικανοποίηση στην ζωή και στις σχέσεις σας, αν θέλετε να αυξήσετε την ικανότητά σας  για συνεργασία, την δημιουργικότητα και την επιτυχία στην εργασία σας, η Πνευματική Συστημική Αναπαράσταση είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ

 

Θα ανακοινωθούν σύντομα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΣΤΗΜΙΚΗ ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

H μέθοδος αυτή μας συνδέει με την ποιότητα της Ενότητας (της Συνειδητής Παρουσίας) που όλοι έχουμε μέσα μας αλλά συχνά χάνουμε την επαφή μαζί της.

Όταν βιώσουμε ότι μπορούμε να εμπιστευθούμε αυτή την ποιότητα, γίνεται εύκολο ν’ απαλλαγούμε από ταυτίσεις, περιοριστικές συμπεριφορές και πεποιθήσεις που δεν μας εξυπηρετούν.

Είμαστε ελεύθεροι να ζήσουμε  το πλήρες δυναμικό μας.

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ:

Στην αναπαράσταση, έχοντας βρει το θέμα που μας απασχολεί, επιλέγουμε αντιπροσώπους για την προσωπικότητά μας και για το Ον μας (Θεϊκό Εαυτό- Πνεύμα).

Η προσωπικότητα είναι το κομμάτι μας που είναι ξεχωριστό, έχει ατομικότητα, δημιουργικότητα και ελεύθερη επιλογή αποφάσεων. Κουβαλάει όλη την προσωπική μας ιστορία. Το Ον αντιπροσωπεύει την ενότητα, την επίγνωση και την αγάπη χωρίς όρους.

Δημιουργώντας αυτόν τον τεχνητό διαχωρισμό των κομματιών μας, γίνεται εφικτό να βιώσουμε το καθένα από αυτά σε βάθος και ν’ ανοίξουμε διάλογο μεταξύ τους.

Στη συνέχεια οι αντιπρόσωποι βρίσκουν την θέση τους μέσα στον χώρο- στο γνωστικό πεδίο. Μέσα εκεί συμβαίνει ένα ανεξήγητο μέχρι σήμερα θαύμα: Οι αντιπρόσωποι γίνονται δέκτες πληροφοριών χωρίς να γνωρίζουν το άτομο που εκπροσωπούν. Αυτές οι πληροφορίες μεταδίδονται μέσω συναισθημάτων, σωματικών αισθήσεων ή λέξεων.

Στην πορεία ίσως χρειαστεί να αντιπροσωπευθούν και άλλα μέλη  του συστήματος που συνδέονται με το θέμα που έχει τεθεί. Το κάθε σύστημα έχει την φυσική τάση να φέρνει την ισορροπία στα μέλη του. Έτσι δημιουργείται αρμονία και η ροή της αγάπης μπορεί να υπάρξει.

Η Πνευματική Συστημική Αναπαράσταση γίνεται  σε ομάδες και σε ατομικές συνεδρίες.

Η ΜΕΘΟΔΟΣ:

Βασίζεται στην Οικογενειακή Συστημική Αναπαράσταση του B. Hellinger.

Η Πνευματική Συστημική Αναπαράσταση αποτελεί  την εξέλιξή της από τον S. Essen1.

Πειραματιζόμενος με την Συστημική, o Essen ανακάλυψε ότι όποτε εκπροσωπείτο το Θεϊκό μέρος (Θεϊκός Εαυτός- Πνεύμα) η ποιότητα της διαδικασίας άλλαζε: κινήσεις που χρειάζονταν για να επανέλθει το σύστημα σε ισορροπία συνέβαιναν με φυσικό τρόπο, χωρίς ιδιαίτερη παρέμβαση από τον συντονιστή.

Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ

Η εμπειρία με την Πνευματική Συστημική Αναπαράσταση μέχρι σήμερα, έχει δείξει ότι όποιο και αν ήταν το πρόβλημα πάντα υπήρχε λύση.  Η διαδικασία για την εξεύρεσή της είναι συνήθως ήπια, βαθιά και θεραπευτική για όλους τους παρόντες: Για όσους δουλεύουν το θέμα τους,  για  τους αντιπροσώπους και για όσους είναι παρόντες στην ομάδα υποστηρίζοντας την διαδικασία με την παρουσία τους.

Η επιστήμη δεν έχει ακόμα εξηγήσει τον τρόπο που λειτουργεί η Συστημική Αναπαράσταση. Όμως ένα ερευνητικό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου της Χαϊδελβέργης απέδειξε ότι η Συστημική Αναπαράσταση έχει θετικότατα αποτελέσματα για την ευεξία όσων συμμετέχουν σε αυτή2.

Η μέθοδος αποτελεί ένα εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο για να επιστρέψουμε στην διάσταση της Συνειδητής Παρουσίας στην καθημερινή μας ζωή. Όταν αποκτήσετε αρκετή εμπειρία με την Πνευματική Συστημική Αναπαράσταση, μπορείτε  να μάθετε εύκολα μία άσκηση για  να την κάνετε μόνοι ως αυτοθεραπεία. 

1S. Essen, Self-love and the art of living, Amazon 2015
S. Essen, Selbstliebe als Lebenskunst, C. Auer Verlag, 2011
2J. Weinhold et al., Dreierlei Wirksamkeit, C. Auer Verlag, 2014

ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ

ΣΥΝΔΥΑΣΤΕ ΜΕ