Συστημική Αναπαράσταση

Συστημική Αναπαράσταση

Συστημική των Θαυμάτων

SITE USE ONLY

Θα δημιουργήσουμε το πεδίο για την εμφάνιση του Θαύματος στη ζωή μας.

Τι ποθεί η καρδιά σου ποιά είναι η βαθύτερη επιθυμία σου; Τι θέλεις να κάνεις πραγματικότητα τώρα;

Με τη Συστημική Αναπαράσταση θα μπούμε βαθειά στην εμπειρία του Θαύματος που ποθούμε. Εκεί θα μεταμορφώσουμε εντός μας ό,τι χρειάζεται θεραπεία.

Έτσι θα δημιουργήσουμε το χώρο για την εκδήλωση του.

Θα ξεκινήσουμε και θα ολοκληρώσουμε με διαλογισμούς του Osho για να εντείνουμε και γειώσουμε την εμπειρία μας.

Κυριακή 31 Μαρτίου , 11:00-18:00  Healing Touch Κοραή 15  Αγ.Νικόλαος Ανάβυσσος

Συμμετοχή: 70€  με ένα βιολογικό γεύμα Ειδικές τιμές για άτομα με οικονομική δυσπραγία. Πληροφορίες στο 6947945170-Νιρούπα

FOR SITE USE

Αυτο-ενδυνάμωση γυναικών

 

Σας προσκαλούμε να συμμετέχετε στην ομάδα γυναικών για ένα διάλειμμα από τις καθημερινές απαιτήσεις της ζωής. Θα υποστηριχθούμε, μετασχηματίζοντας τις αγωνίες μας σε γαλήνη, και τους φόβους μας σε εμπιστοσύνη.
Θα δουλέψουμε με τεχνικές διαλογισμού και συστημικές αναπαραστάσεις για να είμαστε στο εδώ και τώρα παρoύσες, με αγάπη και αποδοχή σε όποια Πρόκληση, μας φέρνει η Ζωή.
Έτσι θα συνδεθούμε με την απεριόριστη πηγή της σοφίας μας, βρίσκοντας δημιουργικές λύσεις για τους εαυτούς μας, για τους αγαπημένους και την εργασία μας.

 Παρασκευές  8 & 22 Μαρτίου,  5 & 19 Απριλίου,  7-9 μ.μ. Προσέλευση 10′ νωρἰτερα

 Συμμετοχή 30€,  Ειδικές τιμές για άτομα με οικονομική δυσπραγία. Πληροφορίες στο 6947945170-Νιρούπα

 Ψυχής  Τέχνη,  Δαναΐδων 6 Χαλάνδρι , 8′ από το Μετρό Αγ.Παρασκευής

επιτυχημένες σχέσεις

Επιτυχημένες Σχέσεις

Εάν επιθυμείτε να φέρετε περισσότερη χαρά, βἀθος και ικανοποίηση στις σχέσεις σας (με τον εαυτό, την οικογένεια, τους φίλους ή τους συναδέλφους) αυτή η ομιλία είναι για σας.

Θα κάνουμε ένα καθοδηγούμενο διαλογισμό που θα μας φέρει γαλήνη και καθαρότητα. Θα μάθουμε για δυνατές τεχνικές επίγνωσης ώστε να φέρουμε ύψηλότερα επίπεδα ικανοποίησης στη ζωή μας.

Κυριακές  14 Απριλίου, 19 Μαΐου, 9 Ιουνίου 11.00-18.00  Ψυχής  Τέχνη,  Δαναΐδων 6 Χαλάνδρι , 8′ από το Μετρό Αγ.Παρασκευής  Ειδικές τιμές για άτομα με οικονομική δυσπραγία. Πληροφορίες στο 6947945170-Νιρούπα

Συνεδρίες δια ζώσης και με zoom

διάρκεια 60′-90′

Προηγούμενη εμπειρία δεν ειναι απαραίτητη. Πληροφορίες : Νιρούπα 6947945179, 2291079035, info@healingtouch.gr

NeuroImaginativeGestalting (NIG)

Η NIG ειναι μια μέθοδος κατά την οποία ζωγραφίζετε απλές ζωγραφιές με το μή κυρίαρχο χέρι σας για να τις χρισιμοποιἠσετε ως «άγκυρες» για τη Συστημική Αναπαράσταση. Θα «μπείτε» σε αυτές τις ζωγραφιές και θα τις νιώσετε με το σώμα και όλες τις αισθήσεις σας.

Θα ενεργοποιήσετε όλες τις πηγές δύναμής σας, θα έχετε πρόσβαση σε πληροφορίες από το υποσυνείδητό σας , θα αποκτήσετε επίγνωση και φρέσκια οπτική του θέματὀς σας.

Οι λύσεις συνήθως αναδύονται εύκολα μέσω της σύνδεσης με το γνωστικό πεδίο

Η Συστημική των Θαυμάτων

Θα δημιουργήσουμε το πεδίο για την εμφάνιση του Θαύματος στη ζωή μας.

Τι ποθεί η καρδιά σου ποιά είναι η βαθύτερη επιθυμία σου; Τι θέλεις να κάνεις πραγματικότητα ; Με τη Συστημική Αναπαράσταση θα μπούμε βαθειά στην εμπειρία του Θαύματος που ποθούμε. Εκεί θα μεταμορφώσουμε εντός μας ό,τι χρειάζεται θεραπεία. Έτσι θα δημιουργήσουμε το χώρο για την εκδήλωση του.

 

Συστημική για Αυτο-Ενδυνάμωση

Οποιοδήποτε θέμα κι αν αντιμετωπίζετε στη ζωή σας τώρα, η Ενδυνάμωσή του Εαυτού σας είναι το κλειδί για τη λύση του. Εφαρμόζεται για παράδειγμα σε θέματα σχέσεων, ανατροφής παιδιών, ασθένειων, κακοποίησεων και τραύματων.

Ενδυναμώνοντας τον Εαυτό σας μπορείτε να αλλάξετε τις επιπτώσεις του παρελθόντος στη ζωή σας.

Οταν αναφερόμαστε στον Εαυτό, εννοούμε το μέρος σας το οποίο συνδέεται με την Πηγή του Θεϊκού. Γνωρίζει ακριβώς τί κινήσεις μπορείτε  να κάνετε ώστε να μεταμορφώσετε ένα πρόβλημα σε ευκαιρία για να αναπτυχθείτε. Αγαπά χωρίς όρους την προσωπικότητά σας και της δίνει πλήρη ελευθερία να πάρει όποια απόφαση επιθυμεί.

To να νιώσετε βιώνοντας στο σώμα σας αυτές τις δύο πλευρες σας, την Προσωπικότητα και τον Εαυτό ειναι μια πολύ απλή διαδικασία. Σας παρέχει νέες πληροφορίες τις οποίες δεν είχατε συνειδητοποιήσει πριν. Η αγάπη και η επίγνωση του Εαυτού σας είναι εξαιρετικά υποστηρικτική εμπειρία για την Προσωπικότητά σας : Σας οδηγεί σε μια μεταμορφωτική διαδικασία.

Στο τέλος στης συνεδρίας διαμορφώνουμε μια άσκηση που έχει βάση το σημείο της μεταμόρφωσης: Θα εδραιώσετε την νέα εμπειρία με όλες σας τις αισθήσεις  έτσι ώστε να την ενσωματώσετε στην καθημερινότητά σας.

Προηγούμενη εμπειρία δεν ειναι απαραίτητη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΣΤΗΜΙΚΗ ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Εάν ποθείτε μεγαλύτερη ικανοποίηση από τη ζωή και τις σχέσεις σας, αν θέλετε να αυξήσετε την ικανότητά σας  για συνεργασία, την δημιουργικότητα και την επιτυχία στην εργασία σας, η Πνευματική Συστημική Αναπαράσταση είναι εξαιρετικά αποτελεσματική.

Ενδεικτικές εφαρμογές :

Σε προβλήματα σχέσεων, εργασίας  και υγείας . Όταν αισθανόμαστε ανασφάλεια ή άγχος. Όταν υποφέρουμε από κατάθλιψη, εθισμούς, βίαιες και προσβλητικές συμπεριφορές. Όταν θέλουμε να ανακαλύψουμε το βαθύτερο αίτιο μιας ασθένειας. Όταν θέλουμε να πάρουμε σημαντικές αποφάσεις. Οταν χρειαζόμαστε ενδυνάμωση για να πραγματώσουμε το επόμενο βήμα μας.

H μέθοδος της Συστημικής, μας συνδέει με την  Ενότητα και την Συνειδητή Παρουσία.Ποιότητες που όλοι έχουμε μέσα μας έστω κι αν συχνά χάνουμε την επαφή.

Όταν βιώσουμε ότι μπορούμε να εμπιστευθούμε αυτές τις ποιότητες και να συνδεθούμε μαζί τους όποτε τις χρειαζόμαστε, γίνεται εύκολο να μετασχηματίσουμε ταυτίσεις, περιοριστικές συμπεριφορές και πεποιθήσεις που δεν μας εξυπηρετούν. Η εσωτερική μας καθοδήγηση μας συμβουλεύει πώς να

 

Είμαστε ελεύθεροι να ζήσουμε σύμφωνα με το πλήρες δυναμικό μας.

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗ:

Όταν γίνεται σε ομάδα : Εχοντας βρεί το θέμα που μας απασχολεί , επιλέγουμε αντιπροσώπους για την προσωπικότητά μας και για το Ον μας (Θεϊκό Εαυτό- Πνεύμα).

Όταν γίνεται σε ατομική συνεδρία το άτομο μπαίνει διαδοχικά και βιώνει τις θέσεις τις προσωπικότητας και του Όντος .

Η προσωπικότητα είναι το κομμάτι μας που είναι ξεχωριστό, έχει ατομικότητα, δημιουργικότητα και ελεύθερη επιλογή αποφάσεων. Κουβαλάει όλη την προσωπική μας ιστορία. Το Όν αντιπροσωπεύει την ενότητα, την επίγνωση και την αγάπη χωρίς όρους. Δείχνει κάθε στιγμή στην προσωπικότητα που βρίσκεται το σημείο της μεταμόρφωσης.Την υποστηρίζει χωρίς όρους στην πορεία της προς την ελευθερία.

Δημιουργώντας αυτόν τον τεχνητό διαχωρισμό των κομματιών μας, γίνεται εφικτό να βιώσουμε το καθένα από αυτά σε βάθος και ν’ ανοίξουμε διάλογο μεταξύ τους.

Στη συνέχεια οι αντιπρόσωποι  (ή το άτομο) βρίσκουν την θέση τους μέσα στον χώρο – στο γνωστικό πεδίο. Εκεί συμβαίνει ένα ανεξήγητο μέχρι σήμερα θαύμα: Οι αντιπρόσωποι γίνονται δέκτες πληροφοριών χωρίς να γνωρίζουν το άτομο που εκπροσωπούν. Αυτές οι πληροφορίες μεταδίδονται μέσω συναισθημάτων, σωματικών αισθήσεων ή λέξεων.

Ανάλογα με τις ανάγκες του ατόμου που έθεσε το θέμα, ίσως χρειαστεί να αντιπροσωπευθούν και άλλα μέλη  του συστήματος που συνδέονται με αυτό.

Η ΜΕΘΟΔΟΣ:

Βασίζεται στην Οικογενειακή Συστημική Αναπαράσταση του B. Hellinger.

Η Πνευματική Συστημική Αναπαράσταση αποτελεί  την εξέλιξή της από τον S. Essen1.

Πειραματιζόμενος με την Συστημική, o Essen ανακάλυψε ότι όποτε εκπροσωπείτο το Θεϊκό μέρος (Θεϊκός Εαυτός- Πνεύμα) η ποιότητα της διαδικασίας άλλαζε: κινήσεις που χρειάζονταν για να επανέλθει το σύστημα σε ισορροπία συνέβαιναν με φυσικό τρόπο, χωρίς ιδιαίτερη παρέμβαση από τον συντονιστή.

ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ :

 • Σε προβλήματα σχέσεων
 • Σε θέματα εργασίας
 • Σε θέματα υγείας γενικότερα και όταν θέλουμε να ανακαλύψουμε το βαθύτερο αίτιο μιας ασθένειας ειδικότερα
 • Όταν αισθανόμαστε ανασφάλεια
 • Όταν αισθανόμαστε στρεσαρισμένοι.
 • Όταν υποφέρουμε από κατάθλιψη.
 • Οταν θέλουμα να απαλλαγούμε από εθισμούς.
 • Οταν ψάχνουμε λύση απέναντι σε βίαιες και προσβλητικές συμπεριφορές.
 •  Όταν θέλουμε να πάρουμε σημαντικές αποφάσεις.
 • Οταν χρειαζόμαστε ενδυνάμωση για να πραγματώσουμε το επόμενο βήμα στη ζωή μας.
 • Για Αυτοβελτίωση, Προσωπική Ανάπτυξη και Αυτογνωσία

Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ

Η εμπειρία με την Πνευματική Συστημική Αναπαράσταση μέχρι σήμερα, έχει δείξει ότι όποιο και αν ήταν το πρόβλημα πάντα υπήρξε λύση.  Η διαδικασία για την εξεύρεσή της είναι συνήθως ήπια, βαθιά και θεραπευτική για όλους τους παρόντες: Για όσους δουλεύουν το θέμα τους,  για  τους αντιπροσώπους και για όσους συμμετέχουν στην ομάδα υποστηρίζοντας την διαδικασία με την παρουσία τους.

Η επιστήμη δεν έχει ακόμα εξηγήσει τον τρόπο που λειτουργεί η Συστημική Αναπαράσταση. Όμως ένα ερευνητικό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου της Χαϊδελβέργης απέδειξε ότι η Συστημική Αναπαράσταση έχει θετικότατα αποτελέσματα για την ευεξία όσων συμμετέχουν σε αυτή2.

Η μέθοδος αποτελεί ένα εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο για να επιστρέψουμε στην διάσταση της Συνειδητής Παρουσίας στην καθημερινή μας ζωή. Όταν αποκτήσετε αρκετή εμπειρία με την Πνευματική Συστημική Αναπαράσταση, μπορείτε να μάθετε εύκολα μία άσκηση για να την κάνετε μόνοι ως αυτοθεραπεία. 

1S. Essen, Self-love and the art of living, Amazon 2015
S. Essen, Selbstliebe als Lebenskunst, C. Auer Verlag, 2011
2J. Weinhold et al., Dreierlei Wirksamkeit, C. Auer Verlag, 2014

Photo of Nirupa

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ NIRUPA:

Η Νιρούπα Χριστοπούλου γεννήθηκε στη Γερμανία. Σπούδασε Εκπαίδευση, Ψυχολογία και Κοινωνιολογία (Dipl.Paed-Muenster).

Έχει εκπαιδευτεί μεταξύ άλλων στη Συστημική Αναπαράσταση, στην Συμβουλευτική, στην θεραπεία τραυμάτων (Gabor Mate, Richard Schwartz). Επίσης ως συντονίστρια διαλογισμών (τεχνικών mindfulness) και διαχείρισης στρες.

Είναι η μοναδική πιστοποιημένη συντονίστρια σεμιναρίων στην Ελλάδα του «εμβληματικού σύγχρονου παιδαγωγού Jesper Juul» (Der Spiegel) που έφερε δυναμικές εξελίξεις στον τρόπο ανατροφής των παιδιών.

Εργαζόταν ως διευθύντρια ενός Κρατικού Κέντρου Νεότητας για 11 χρόνια. Τα κυριότερα καθήκοντά της περιλάμβαναν διαχείριση ομάδων (team management), διαχείριση συγκρούσεων (conflict management) και συμβουλευτική.

Η 25χρονη εμπειρία της Nirupa με τη Συστημική , τη Συμβουλευτική και τους διαλογισμούς είναι ότι η οποιαδήποτε αλλαγή συμβαίνει, γίνεται μέσα από την επίγνωση, την αγάπη και τη σύνδεση με τον εαυτό μας. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι να μας υποστηρίξουν σε αυτή τη διαδικασία.  Η Nirupa μοιράζεται αυτούς που έχουν λειτουργήσει αποτελεσματικότερα για την ίδια.

ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ

ΣΥΝΔΥΑΣΤΕ ΜΕ