Πώς να διαλέξετε το κρεβάτι σας

Πώς να διαλέξετε το κρεβάτι σας

Επαγγελματικές συμβουλές και προσωπική εμπειρία για την επιλογή του κατάλληλου κρεβατιού μασάζ ανάλογα με τις ανάγκες και τις απαιτήσεις σας

Διαστασεις

Measuring tapes

Πλάτος :Θα συναντήσετε πολλούς σωματότυπους. Το κρεβάτι σας χρειάζεται να τους καλύψει όλους με άνεση. Ο γενικός κανόνας είναι ένα κρεβάτι μασάζ στα 76,4 εκατοστά.

Τα μοντέλα με «δωρεάν προσθήκη πλάτους χεριών» αδυνατούν να καλύψουν απαιτήσεις φορητότητας και υψηλών αντοχών σε μεγαλύτερο πλάτος (αποτέλεσμα : ή στενά ή βαριά ή χαμηλών αντοχών κρεβάτια). Στα 76,4 εκ. οι προσθήκες είναι περιττές.

Στα στενότερα κρεβάτια δαπανάται περισσότερος χρόνος στο στήσιμο και ξεστήσιμο για να στριμωχτούν τα επιπλέον εξαρτήματα.

 

Μήκος : Σωστό μήκος είναι τα 1,86 μ. Μαζί με το κεφαλάρι που προσθέτει άλλα 25-30 εκατοστά είναι υπέρ αρκετό.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας θα πρέπει να υπάρχει και ένα ρολό φυσικοθεραπείας στο κουντεπιέ (όταν ο δέκτης είναι μπρούμυτα) και κάτω από τα γόνατα για υποστήριξη της μέσης (όταν είναι ανάσκελα).Επομένως και στις δύο περιπτώσεις τα πόδια είναι ελαφρά λυγισμένα μειώνοντας το συνολικό ύψος του. Μπορείτε έτσι να καλύψετε άνετα έναν πελάτη ύψους 2.20 μ.

Για εξαιρετικά ειδικές περιπτώσεις ,υπάρχει σχετικό εξάρτημα προσθήκη.

 

Ύψος: Η ρύθμιση ύψους είναι αναγκαία .Τα 58 – 84 εκ. μπορούν να καλύψουν όλους τους θεραπευτές.

Το ιδανικό ύψος στο κρεβάτι μασάζ το βρίσκετε με το χέρι σας τεντωμένο και τη γροθιά σας να εφάπτεται του στρώματος.

Η ρύθμιση χρειάζεται όταν έχετε έναν ογκώδη πελάτη (θα χρειαστεί να το χαμηλώσετε) και όταν εργάζονται δύο οι περισσότεροι θεραπευτές με το ίδιο κρεβάτι μασάζ.

Ο χρόνος για τη ρύθμιση ύψους θα πρέπει να γίνεται εύκολα χωρίς να υπερβαίνει τα 2-3 λεπτά. Τα κρεβάτια μασάζ της Earthlite χρειάζονται ένα μόνο «κούμπωμα» σε κάθε πόδι, Είναι έτσι κατασκευασμένα για σταθερό πιάσιμο και ξεβίδωμα ακόμα και με λαδωμένα χέρια (τα στρογγυλά «κουμπώματα» γλιστρούν).

Βαρος και φορητοτητα

Η “χρυσή τομή” στα κρεβάτια μασάζ

Η ισορροπία μεταξύ βάρους και φορητότητας για ένα κρεβάτι μασάζ είναι ίσως η μεγαλύτερη πρόκληση των κατασκευαστών. Είναι ο καθοριστικός παράγοντας που οφείλει να εξετάσει ο επαγγελματίας σε συνάρτηση με τις διαστάσεις, τις αντοχές και την άνεση του δέκτη, ιδιαίτερα στις συνεδρίες κατ’ οίκον.

Η χρυσή τομή των παραπάνω είναι ένα κρεβάτι μασάζ στα 14-15 κιλά .

 

Προστασία με οικονομία

Για να προστατέψετε ακόμα περισσότερο τη μέση σας οι οικονομικές λύσεις είναι:

α) Ένα καροτσάκι μεταφοράς

β) Χρησιμοποιείστε μαξιλάρια αντί για κρεβάτι με ανάκλιση σε εξωτερικά ραντεβού.

 

Προστασία με ποιότητα

Η ποιοτικότερη λύση είναι να επιλέξετε την επένδυση σε μοντέλο με αλουμινένια πόδια αεροναυπηγικής ποιότητας αντοχής. Μειώνει το βάρος στο 20% ή και περισσότερο.

 

Ανάκλιση;

Για χρήση σε εσωτερικό επαγγελματικό χώρο προτείνουμε την ανάκλιση.

Ίσως προσθέσετε στο μέλλον υπηρεσίες που τώρα δεν παρέχετε. Είναι ευκολότερο να χρησιμοποιήσετε τότε την ανάκλιση παρά να αγοράζετε καινούριο κρεβάτι.

Για εξωτερικά ραντεβού προτιμήστε μαξιλάρια ή τό εξάρτημα της φορητής ανάκλισης. Θα κερδίσετε σε βάρος και προδιαγραφές κρεβατιού με το ανάλογο προϋπολογισμό.

Αντοχες & Εγγυηση

Η μέτρηση των αντοχών ενός κρεβατιού μασάζ είναι συνάρτηση δύο μεγεθών βάρους.

1. Βάρος εργασίας (δυναμικό): Το σύνολο του βάρους που μπορεί να αντέξει το κρεβάτι μασάζ (βάρος πελάτη + πιέσεις). Προσομοιάζει στις συνθήκες της συνεδρίας.

 

2. Στατικό βάρος: Το συνολικό σταθερό βάρος που αντέχει το κρεβάτι.

 

Ο συνδυασμός των δύο μετρήσεων, στατικού και δυναμικού, σας δίνει την εικόνα πώς θα συμπεριφερθεί το κρεβάτι σε βάθος χρόνου (κατά πόσο θα είναι σταθερό και αθόρυβο) και πέραν της εγγύησης.

Σημαντικό : Επιλέξτε ενα κρεβάτι που αναφέρει και το σταθερό και το δυναμικό βάρος. Η δε αναλογία τους πρέπει να είναι 1 κιλό δυναμικού προς 4 στατικού για να ειναι οι μερήσεις αληθείς.

 

Στις ΗΠΑ (έδρα της Earthlite), η αυστηρή νομοθεσία προβλέπει υψηλές αποζημιώσεις για κατασκευαστικές αστοχίες. Οι αντοχές που αναφέρονται σε κάθε κρεβάτι είναι εγγυημένες .Αυτό σας δίνει μια επιπλέον διασφάλιση για τα προϊόντα που κατασκευάζει.

 

Ακόμα και τα οικονομικότερα μοντέλα Inner Strength έχουν εγγύηση και αντοχές ανώτερες από τα περισσότερα σταθερά του ανταγωνισμού

 

Διαθέτουμε πιστοποιημένα τις καλύτερες αντοχές. (Δείτε αναλυτικά σε κάθε τύπο). Στα φορητά έως 363 δυναμικό- 1453 στατικό. Στα σταθερά 454 δυναμικό, 1814 στατικό. Σε όλα έως εφόρου ζωής εγγύηση σκελετού.

Υλικα κατασκευης

Στρώμα

Άλλος ένας σημαντικός παράγοντας για την άνεση του πελάτη σας είναι το πάχος η ποιότητα και η πυκνότητα του στρώματος.

Το μίνιμουμ πάχος είναι 5 εκ. Παράλληλα θα πρέπει να εξετάσετε την επαναφορά του μετά από πίεση. Όσο πιο γρήγορη επαναφορά τόσο καλύτερη η ποιότητα, η πυκνότητα και η αντοχή του. Οι δύο υποδοχές για το κεφαλάρι εξασφαλίζουν την ομοιόμορφη χρήση του στρώματος σε βάθος χρόνου.

 

Δερματίνη

Το πλέον ενδεδειγμένο υλικό για την συνθετική δερματίνη είναι το PU (πολυουρεθάνη) .Όσο καλύτερη ποιότητα PU τόσο συγγενεύει στην όψη και την αφή με το δέρμα. Είναι απαλή ,ανθεκτική, οικολογική και καθαρίζεται εύκολα.

 

Αλουμίνιο ή ξύλο;

α) Αντοχές: Τα ποιοτικότερα και ανθεκτικότερα φορητά (Spirit ,Infinity) αλλά και σταθερά είναι ξύλινα. Τα αλουμινένια πόδια γλυτώνουν βάρος δεν έχουν σχέση με τις αντοχές εφόσον κατασκευάζονται από μέταλλο αεροναυπηγικής ποιότητας.

β) Ενέργεια: Πολλοί προτιμούν τα ξύλινα κρεβάτια ως ενεργειακά καλύτερα από τα μεταλλικά. Η άποψή μας είναι ότι η θετική ενέργεια δημιουργείται από ένα σύνολο παραγόντων, Ένας από αυτούς είναι και η άνεση στη μεταφορά του κρεβατιού. Οπότε αν προσφέρετε υπηρεσίες κατ’οίκον λάβετέ το υπόψη

 

Ρυθμιζόμενο Κεφαλάρι ή Τρύπα;

Η τρύπα στο κρεβάτι είναι μια αρχαία ιστορία που θα έπρεπε να εκλείψει γιατί

α) «Τρώει» ωφέλιμο μήκος από τις διαστάσεις του κρεβατιού

β) Δεν ταιριάζει σε όλα τα σχήματα προσώπων

γ) Αν υπάρχει θέμα με τον αυχένα οι δέκτες προτιμούν κατά τη διάρκεια της συνεδρίας να έχουν το κεφαλάρι σε μια βολική κλίση. Θα αλλάξουμε τη ρύθμιση όταν κάνουμε χειρισμούς στον αυχένα και έπειτα θα το επαναφέρουμε στην θέση που βολεύει.

Τα κεφαλάρια της Earthlite κατασκευάζονται από υψηλής ποιότητας ανθρακόνημα και έχουν 3 χρόνια εγγύηση. Ρυθμίζονται κατά περιφέρεια κύκλου και καθ’ύψος. Οι ευρεσιτεχνίες τους τα καθιστούν τα πιο άνετα της αγοράς.

 

Οικολογικές Προδιαγραφές

Η θεραπεία και η ευεξία συνάδει με τις αρχές της ίασης, χαλάρωσης και αποτοξίνωσης.

H Earthlite ακολουθώντας αυτές τις αρχές κατασκευάζει τα οικολογικότερα κρεβάτια της αγοράς. Θα έχετε σημαντικό συγκριτικό πλεονέκτημα αν επικοινωνήσετε στους πελάτες σας ότι το στρώμα και η δερματίνη είναι απαλλαγμένα από καρκινογόνα CFC

Εξυπηρετηση

Είναι σημαντικό η εταιρία να προσφέρει εξυπηρέτηση σε βάθος χρόνου.

 

Συχνά συναντάμε περιπτώσεις τρίτων που ψάχνουν να βρουν μάταια ένα ανταλλακτικό ή έχοντας προμηθευτεί διαδικτυακά ένα ελαττωματικό κρεβάτι ανακαλύπτουν ότι το κόστος επιστροφής του εντός εγγύησης είναι ασύμφορο ή ότι το «επώνυμο» μοντέλο που προμηθεύτηκαν πριν δυο χρόνια δεν υπάρχει πια κλπ.

 

Ερευνήστε αν υπάρχει εντοπιότητα αντιπροσώπου, φυσική παρουσία καταστήματος και η φυσική παρουσία επώνυμης εταιρίας κατασκευής (όχι διακίνησης).

 

Έτσι έχετε τη μεγαλύτερη εξασφάλιση πριν, κατά και μετά την αγορά του εξοπλισμού σας.

Οικονομια

Το φθηνό είναι οικονομικό;

 

Η εμπειρία μας λέει κατηγορηματικά ΟΧΙ.

Οι στατιστικές το επιβεβαιώνουν:  Τα περισσότερα φτηνά κρεβἀτια θα βγάλουν προβλήματα σε 6 έως 18 μήνες  από την αγορά τους.

 

Πριν καταλήξουμε στα Earthlite δοκιμάσαμε φθηνές λύσεις  που στην πορεία στοίχισαν σε χρήμα, χρόνο και πελάτες.

Όπως στις περισσότερες περιπτώσεις, έτσι κι εδώ ισχύει ο  κανόνας του ό,τι πληρώνεις παίρνεις.

Αυτό είναι εντάξει αρκεί η αγορά του κρεβατιού να είναι συνειδητή.

Δεν είναι όλα ίδια και αν έχετε την ευκαιρία να τα δείτε από κοντά θα το διαπιστώσετε εύκολα.

 

Το υψηλότερο αρχικό κόστος επένδυσης αποσβένεται με το παραπάνω με τα χρόνια χρήσης και τη λειτουργικότητα.

 

Από τη μεριά μας θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να σας διευκολύνουμε. Απλά επικοινωνήστε μαζί μας.

Σταθερο-ηλεκτροκινητο ή Φορητο;

Για εξωτερικά ραντεβού ή για μέρη  που το κρεβάτι χρειάζεται να διπλώνει για εξοικονόμηση χώρου η επιλογή του φορητού είναι προφανής.

 

Για χρήση σε εσωτερικό επαγγελματικό χώρο προτείνουμε την ανάκλιση. Ίσως προσθέσετε στο μέλλον υπηρεσίες που τώρα δεν παρέχετε. Είναι ευκολότερο να χρησιμοποιήσετε τότε την ανάκλιση παρά να αγοράζετε καινούριο κρεβάτι.

 

Η παγκόσμια τάση της συνεχώς αναπτυσσόμενης αγοράς ευεξίας είναι προς την πολυτέλεια και την άνεση που ζητά ο πελάτης. Πρόσφατα, ακόμα και ένα απλό εξεταστικό κρεβάτι ήταν αρκετό. Σήμερα ένα διαρκώς αυξανόμενο πλήθος δέχεται υπηρεσίες ευεξίας σε όλο τον κόσμο. Ο πελάτης σας έχει πιθανότατα δεχθεί αντίστοιχες υπηρεσίες και αλλού ή θα του συμβεί σύντομα. Άρα μπορεί να συγκρίνει από το διάκοσμο και την περιποίηση, μέχρι το κρεβάτι μασάζ που θα τον υποδεχθεί.

 

Για τα Spa και τα πεντάστερα ξενοδοχεία που

α) απευθύνονται σε πελάτες υψηλού προορισμού και

β) θέλουν να είναι στις τάσεις της παγκόσμιας αγοράς για την επόμενη 20ετία (θυμηθείτε την αντοχή των κρεβατιών μας)

προτείνουμε ανεπιφύλακτα τα ηλεκτροκίνητα–σταθερά και ιδιαίτερα τη σειρά Spa πολυτελείας.

Η προσωπική μας εμπειρία

Ολοκληρώνοντας την εκπαίδευσή μου στην αγιουρβεδική μάλαξη Mardana, έψαχνα ένα κρεβάτι μασάζ με τις υψηλότερες προδιαγραφές. Σε ορισμένες θέσεις ήθελα να αντέχει επάνω του τα 110 κιλά μου μαζί με το βάρους του δέκτη.
Έπειτα από εξονυχιστική έρευνα κατέληξα στην Earthlite και το προμηθεύτηκα από το εξωτερικό . Όλοι με ρωτούσαν πού θα μπορούσαν να βρουν κάτι αντίστοιχο .Έτσι εμπνεύστηκα την ιδέα και αντιπροσωπεύω την Earthlite εξυπηρετώντας την Ελλάδα και την Κύπρο από το 2003.

Μιχάλης Paribodha Χριστόπουλος. Μασέρ – πιστοποιημένος εκπαιδευτής.